Over Geert De Roo

Ik ben geboren in Brugge op 2 mei 1958 en ben de jongste van de drie zonen De Roo. Op de boerderij van mijn ouders kende ik een fantastische jeugd. Ik hielp vaak mee op de boerderij en kreeg de kans om eigen paarden te berijden. Het lag dan ook voor de hand dat ik naar de land– en tuinbouwschool ging in Oedelem.

In het bestuur van KLJ maakte ik uren plezier en leerde heel veel vrienden kennen. We organiseerden sportfeesten, kampen, ruitertornooien, quizavonden… Met mijn gitaar en mijn oranje Ford Escort trok ik van het ene vrij podium naar het andere. Later werd ik gewestvoorzitter van KLJ.

Ik was toen een fervent sporter: ik nam deel aan loopcrossen in het hele Vlaamse land. Ooit eindigde ik zelfde op de 13e plaats op het kampioenschap van België.

Na mijn studies werkte ik eerst een tijd thuis op de boerderij, later begon ik als zelfstandig tuinaannemer te werken.

Vanuit het gewest van KLJ groeide mijn interesse voor de politiek. De Boerenbond gaf het juiste duwtje in de rug voor de start van mijn politieke carrière.

In 1989 nam ik voor de eerste keer voor CD&V deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en kreeg meteen een plaatsje in de Maldegemse gemeenteraad. In 1995 werd ik schepen van ruimtelijke ordening, milieu en groen, een taak die ik tot op vandaag nog steeds met heel veel plezier vervul.

Sinds 1992 heb ik een zitje in de Oost-Vlaamse Provincieraad, waar ik de belangen van het platteland en de landbouwers probeer te behartigen. Ik ben er voorzitter van de Commissie ‘landbouw’ en lid van de Commissie ‘ruimtelijke ordening’.

Naast mijn lidmaatschap in heel wat verenigingen, ben ik gewestvoorzitter van de Landelijk Gilde en voorzitter van de Landelijke Gilde in Maldegem-Donk.

Veel tijd voor hobby’s heb ik niet. Mijn werk als zelfstandig tuinaannemer geeft me daarentegen de vrijheid en de ruimte om dagelijks van de natuur te genieten. Het zorgt voor een ideaal evenwicht tussen lichaam en geest.

Buiten mijn drukke agenda om, probeer ik steevast de nodige tijd te besteden aan mijn kinderen, echtgenote en vrienden.