Oost-Vlaanderen opent opnieuw de ‘energiejacht’, energiebesparing in eigen huis

Posted Posted by Geert De Roo in Politiek     Comments Comments Off on Oost-Vlaanderen opent opnieuw de ‘energiejacht’, energiebesparing in eigen huis
Oct
10

Net zoals vorig jaar organiseert de Provincie Oost-Vlaanderen in samenwerking met de Bond Beter Leefmilieu (BBL) een heuse Energiejacht. De Provincie en BBL sporen iedereen aan om op jacht te gaan naar energievreters in huis tijdens het stookseizoen, dat loopt van 1 december tot 31 maart. Dit jaar staat de Energiejacht in het teken van de keuken. Doel: zoveel mogelijk energie besparen. De keuken neemt immers een centrale plaats in het huis in.
Deelnemen aan ‘Energiejacht’ is gratis en staat open voor iedereen. Deelnemers kunnen zich registreren op www.energiejacht.be. Vorig jaar behaalden de deelnemers een gemiddelde besparing van 8,65 %.
Energie besparen is kinderspel
Om energie te besparen, hoeft men geen zware investeringen te doen. Door aandacht te hebben voor kleine dingen, komt men vaak al heel ver.
Een eerste belangrijke stap is het bijhouden van het energieverbruik. Wie zijn meterstanden van gas en elektriciteit bijhoudt, wordt al snel bewust van het volume van dat verbruik. Als men die cijfers dan vergelijkt met het verbruik van het jaar voordien, kweekt men al snel een ‘energiereflex’ en zal men haast automatisch besparen.
Via Facebook en andere sociale netwerksites kan men alles delen met vrienden. Deelnemers kunnen hun energieverbruik op de voet volgen en zo hun CO2-uitstoot terugdringen en geld besparen.

De reactieperiode is verstreken voor dit bericht.