Zaterdag 25 september: Europadag in Eeklo

Posted Posted by Geert De Roo in Politiek     Comments Comments Off on Zaterdag 25 september: Europadag in Eeklo
Sep
24

Op zaterdag 25 september 2010 organiseren de Provincie Oost-Vlaanderen en het Informatiepunt Europa Direct samen met het Plattelandscentrum Meetjesland, de Regionale Jeugddienst Meetjesland en tal van andere organisaties uit het Meetjesland, een Europadag vor jong en oud in de Huysmanhoeve (Bus 1, 9900 Eeklo).

Tijdens deze dag staan de Europese realisaties in het Meetjesland centraal.
Dankzij Europa is er al heel wat gerealiseerd in Oost-Vlaanderen en meer specifiek in het Meetjesland. Tijdens Europadag kan het grote publiek kennismaken met deze realisaties aan de hand van tal van activiteiten.
Programma:
Vanaf 11 uur kan men deelnemen aan een fietstocht langs plekjes in het Meetjesland die met de steun van Europa onmisbaar zijn geworden.
Tussen 14 en 18 uur kan men in de Huysmanhoeve terecht voor vertelsels op de 17de-eeuwse zolder en een tentoonstelling over het Belgisch voorzitterschap van de EU, haar instellingen en haar projecten.
Ook kinderen vinden hun gading op de Huysmanhoeve. Ze kunnen spelen, broodjes bakken in de gerenoveerde bakoven, een zoektocht maken op en rond de hoeve, zich laten schminken …
De Lunatics zorgen voor een ludieke afsluiter van de dag!
Ten slotte kan men smikkelen en likkebaarden van het beste wat het Meetjesland en Oost-Vlaanderen te bieden hebben: de hoeve- en streekproducten.
Praktisch
De toegang is gratis. Voor meer informatie en het volledige programma kan men terecht op de website www.oost-vlaanderen.be/europavoorjongenoud.

De reactieperiode is verstreken voor dit bericht.