Provincie zet Europa in de kijker tijdens de Europadag:zaterdag 25 september 2010

Posted Posted by Geert De Roo in Politiek     Comments Comments Off on Provincie zet Europa in de kijker tijdens de Europadag:zaterdag 25 september 2010
Sep
3
 

Oost-Vlaanderen in Europa ~ Europa in Oost-Vlaanderen

We heten u welkom op 25 september in het streekcentrum Huysmanhoeve te Eeklo voor een feestelijke kennismaking met Europa voor jong en oud.

Tussen 14 en 18 uur is de Huysmanhoeve de place to be!
In een fris en geanimeerd kader ontdek je wat de Europese Unie dagelijks voor je betekent en doet. Met vertelsels op de 17de-eeuwse zolder en een tentoonstelling over het Belgische voorzitterschap van de EU, haar instellingen en projecten.
Fietsen kan al vanaf 11 uur. Er werd een tocht van 33 km uitgestippeld langs plekjes in het Meetjesland die met de steun van Europa onmisbaar zijn geworden.

Niets voor kinderen? Integendeel! Spelen op de Huysmanhoeve, broodjes bakken in de gerenoveerde bakoven, een zoektocht op en rond de hoeve, je laten schminken, tekenen en prijzen winnen, …. Het kan allemaal!
 
En natuurlijk: eten en drinken! Mmm…eetjesland: niet toevallig… Smikkel en likkebaard van het beste wat het Meetjesland en Oost-Vlaanderen op tafel zetten: aan de hoeve- en streekproducten ga je niet voorbij! Nu al een glimlach op je gezicht? Zeker nadat je De Lunatics zal zien. Improcomedy van de bovenste plank!

Een organisatie van de Provincie Oost-Vlaanderen en het Informatiepunt Europa Direct met medewerking van het Plattelandscentrum Meetjesland, Regionale Jeugddienst Meetjesland en tal van andere organisaties.

De reactieperiode is verstreken voor dit bericht.