Browsing all articles from november, 2010

Tussenkomst tijdens de begrotingsdebatten van de Oost-Vlaamse Provincieraad:Heeft landbouw nog toekomst in Vlaanderen of in Maldegem?

Posted Gepost door Geert De Roo in Politiek     Comments Comments Off on Tussenkomst tijdens de begrotingsdebatten van de Oost-Vlaamse Provincieraad:Heeft landbouw nog toekomst in Vlaanderen of in Maldegem?
Nov
22

Momenteel ondergaat de landbouw op Europees niveau een grote hervorming. De vorige generatie heeft de landbouw al zeer professioneel uitgebouwd en onze huidige generatie is er één van de best opgeleide van de wereld!
We kennen wel eens een droge periode of, zoals dit jaar, een zeer natte periode, maar als je weet dat 90% van de wereldlandbouw moet irrigeren, dan is het hier een hemel op aarde om aan voedselproductie te doen.
Voedsel is nog altijd zeer belangrijk en op wereldvlak staan we voor een grote uitdaging, zeker als je weet dat de wereldbevolking jaarlijks met 80.000.000 toeneemt is dit vanzelfsprekend niet niks. Het landbouwareaal is beperkt en grondinname is momenteel uitgesloten, integendeel!

lees meer